Veelgestelde vragen: 


1. mijn leren bank voelt droog aan wat kan ik daar tegen doen?

Antwoord ;  met Active 002 het leder inwrijven, active is een creme speciaal ontwikkeld om alle ledersoorten te verzorgen en een diep werkende voeding te geven. Active 002 haalt ook de originele kleur iets omhoog tevens geschikt voor Africa leder en alle volaniline leersoorten.


2. ik heb een balpenstreep …… graag advies.  

Antwoord : met Ink Remover kunt u balpenstrepen verwijderen die niet ouder zijn dan ca. 1 week. Als het gaat om oudere balpen vlekken/strepen dan moet u Ink Remover nemen en IPA Allesreiniger, met een schone pluisvrije doek  de vlek/streep lichtjes inwrijven met Ink Remover en ca. 1 minuut laten inweken, daarna uw doek bevochtigen met IPA Allesreiniger en opnieuw over de vlek/streep lichtjes inwrijven en gelijk uitwrijven !! het is verstandig om dit eerst uit te proberen op een onopvallende plek voor u gaat beginnen.


3. Mijn stoffen bank pluist en gaat pillen.

Antwoord; er zijn bij diverse winkels pluizentrimmers te koop waarmee u de pluisjes kunt verwijderen, ook is het mogelijk om (heel voorzichtig) met een wegwerp scheermesje heel zachtjes over uw stoffen bank te scheren om zo de pluisjes te verwijderen.  Pillen en/of pluizen ontstaan door wrijving,  u kunt dit vertragen door uw stoffen bank te voorzien van een beschermlaag met bijvoorbeeld  WaterStop impregneerspray.

 

4. Hoe onderhoud ik mijn leren bank ? Algemeen onderhoud.

Antwoord; om uw leren bank optimaal te onderhouden moet u een paar basis regels in acht nemen,  zorg dat uw bank nooit dicht op een verwarming of hittebron staat – nooit uw bank blootstellen aan direct zonlicht – neem uw bank 1 x per maand licht vochtig af met een schone pluisvrije doek, gebruik schoon kraanwater of gedemineraliseerd water om uw doek licht te bevochtigen en laat deze vervolgens enkel uren drogen zonder erop te gaan zitten.  Regelmatig onderhoud met onze producten voorkomt vroegtijdig slijtage en verkleuring zie hiervoor vraag 19.

 

5. Het leer van mijn bank gaat verkleuren.

Antwoord; als uw leer begint te verkleuren dan kunt u gebruik maken van één van onze producten om dit te verhelpen. Er zijn verschillende mogelijkheden zie hiervoor de homepage of kijk onder uw leersoort voor een antwoord.

 

6. Mijn kat heeft op de bank geplast – wat te doen?

Antwoord; neem met een schone pluisvrije doek of tissues zo snel mogelijk alle vocht/urine weg uit de bekleding – dit is voor stof en leder van toepassing, vervolgens een schone pluisvrije doek op de vlek leggen voor ca. 5 minuten en heel licht druk uitoefenen om nog eventuele urine resten uit uw bekleding te halen.  Neem een schone pluisvrije doek (oude theedoek) of zoiets een maak deze licht vochtig met schoon water of gedemineraliseerd water en wrijf van buiten naar binnen over de vlek. Als het nodig is enkele keren herhalen en als laatste zoveel mogelijk droog deppen.  Om urine te verwijderen heeft u Total Clean nodig – spuit de vlek ruim in en neem een schone pluisvrije doek om de vlek met draaiende bewegingen van buiten naar binnen in te wrijven met lichte druk, vervolgens de vlek 1 keer lichtjes inspuiten op een afstand van ca. 20 cm.  en vanzelf minimaal 12 uur laten drogen.  Indien nodig herhalen. 

 

7. Hoe voorkom ik wijn – of koffievlekken in mijn stoffen bank?

Antwoord;  Door uw stoffen bank te beschermen tegen vlekken met Eco Sofa Care of Waterstop, indien er toch een vlek ontstaat of al aanwezig is. probeer zo snel mogelijk met een schone doek of tissues alle vloeistof deppend op te nemen, gebruik telkens schone doeken of tissues tot dat er geen vocht meer wordt opgenomen.  Gebruik een schone pluisvrije doek en maak deze vervolgens vochtig met kraanwater en neem de vlek goed af –  vervolgens uw doek nemen en vouw deze net iets groter dan de vlek en leg deze gedurende ca. 15 minuten op de vlek, opnieuw met een droge, schone, pluisvrije doek alle vocht opdeppen en geheel laten drogen voor ca. 12 uur. Gebruik Total Clean om uw bank vlekvrij te maken en te houden – spuit de vlek ruim in en wrijf met een schone pluisvrije doek de vlek lichtjes in vervolgens nog één keer lichtjes inspuiten en 12 tot 24 uur laten drogen. Total Clean is uitstekend geschikt om koffie, thee, rode wijn, urine enz.  uit alle stoffen te verwijderen zonder kringen achter te laten.

 

8. Mag ik een vlek weg wrijven met een doek?

Antwoord;  een droge vlek mag u voorzichtig proberen weg te wrijven met een schone pluisvrije doek, is er een vlek ontstaan door vloeistof en als deze nog vochtig is dan kunt u beter met een schone pluisvrije doek  deppend proberen de vlek te verwijderen. Als u een natte vlek probeert weg te wrijven dan is de kans heel groot dat de vlek alleen maar groter wordt.

 

9. Het leer wordt dof op de voorrug.

Antwoord;  als uw leder dof wordt dan is dit meestal een teken van vervuiling, door invloeden van buitenaf kan uw leder vuil worden, dit is eenvoudig te verhelpen door regelmatig het leder vochtig af te nemen en 1 x per 2 a 3 maanden te reinigen met Multi Cleaner voor leder. Vet of transpiratie vlekken ontstaan door een agressieve zuurtegraad van de huid dit kan veroorzaakt worden door medicijn gebruik, bestraling, zeer spijzig voeding, van natuur, of een vacht van een huisdier wat telkens in aanraking komt met het leder.   


10. Het leer op de zitting gaat erg glanzen.

Antwoord;  leer begint te glanzen door slijtage van de toplaag (beschermlaag) dit kunt u vertragen door het leder te beschermen met bijvoorbeeld Eco Sofa Care en/of Active for Leather.  Regelmatig onderhoud voorkomt problemen, wij adviseren u graag of kijk hoe u het beste uw leder kunt onderhouden bij vraag 19.


11. Ik heb krassen van mijn hond in mijn leren bank zitten.

Leer is over het algemeen redelijk bestand tegen huisdieren mits uw leder goed en regelmatig onderhouden wordt, mocht uw hond zich uitgeleefd hebben op de bank en er zijn krassen ontstaan dan kunt u naar uw leersoort gaan en kiezen voor Leather Recolour in uw kleur, met Leather Recolour kunt u krassen gedeeltelijk vullen en camoufleren in uw kleur, neem een schone pluisvrije doek en doe hier Leather Recolour op, wrijf direct in de schade met de evt. vleug mee en laat deze vervolgens 12 uur drogen daarna gehele zit/rug inwrijven en 24 uur laten drogen  Leather Recolour droogt in uw kleur op en geeft niet af als het 24 uur heeft kunnen drogen.


12. De bekleding op de armleggers voelt vet aan en is vies.

Antwoord; als uw bekleding van leer is dan moet u het leder reinigen en ontvetten,  gebruik eerst degreaser om alle vet en vuil uit het leder te halen – spuit Degreaser op de vlek en laat deze 6 uur werken zonder het aan te raken, degreaser droogt tot een poeder die u kunt verwijderen met een zachte borstel (stofzuiger) en een schone pluisvrije doek.  U weet of het leder schoon is als alle poeder spierwit opdroogt.  Neem de Multi Cleaner en een schone pluisvrije doek om vervolgens het leder te reinigen, laat deze 12 uur drogen. 

Als uw bekleding van stof is dan heeft u Texmann Textiel Reiniger nodig om uw bekleding te ontvetten en reinigen, spuit uw armleggers ruim in met Texmann neem na ca. 5 minuten een schone pluisvrije doek en wrijf zachtjes met draaiende bewegingen over het vervuilde gedeelte, laat het geheel 12 uur drogen indien nodig herhalen.


13. Op de zitting komt een blauwe gloed.

Antwoord;  een blauwe gloed op de zitting van uw leer wordt in 99% van de gevallen veroorzaakt door spijkerbroeken, niet alle spijkerstof is voorgewassen en door wrijving en transpiratie kan het zijn dat een spijkerbroek kleurstof afgeeft op het leder, dit heet een kleur overdracht en is een hardnekkig probleem om te verhelpen als het er lang inzit. Door regelmatig onderhoud kunt u dit voorkomen maar als het eenmaal is ontstaan dan kunt u het leder over het algemeen nog reinigen.  In de loop der tijd hebben wij geleerd dat er een combinatie van 2 producten nodig zijn om een hardnekkige blauwe gloed te verwijderen, neem Total Clean en spuit het leder ruim in laat deze ca. 5 minuten intrekken en spuit het opnieuw in, nu met een schone pluisvrije doek het leder voorzichtig inwrijven (niet uitwrijven of deppen)  doe vervolgens  IPA Alles Reiniger op een schone, droge pluisvrije doek en wrijf het leder snel uit en droog – pas op wij adviseren u om dit eerst uit te proberen op een onopvallende plek i.v.m. het loslaten van de verflaag. 


14. Ik heb een scheurtje in het leer zitten. 

15. Er zitten chocoladevlekken in mijn stoffen bank. 

16. Mijn kat heeft vannacht overgegeven op mijn geschuurd leren bank. 

17. Ik heb bloedvlekken op mijn stoffen bank.


 

Thema huid